Biografija

Summary – CV

- Završila Filološki fakultet u Beogradu 1997. odsek Engleski jezik i književnost. Drugi jezik ruski.

- Zbirka priča Beogradske majske priče 2006., Književna omladina Srbije

- roman Duet duša 2007., Magnet

- roman Jelena Anžujska 2008., Feniks Libris

- drugo izdanje Jelena Anžujska 2009., Kordun (SAD) i Art Natron

- deo romana Jelena Anžujska uvršćen u knjigu  Manastir Sopoćani u izdanju Svetigore

- pobednik dva književna konkursa:

1. za najbolju priču u organizaciji časopisa Sofia i Bonux-a 2008.

2. za najbolji prikaz knjige u organizaciji časopisa Lisa i Lagune 2010.godine

- predavanje Tesla i žene na Tesla Energy Independence Celebration, 2010., Filadelfija

- članci u časopisu ELLE, jul, avgust, oktobar 2009.

- saradnik i novinar u časopisu VipTripDiplomatic ( od decembra 2010 do poslednjeg broja), intervjui sa ambasadorima i članci o putovanjima pisaca

- master diploma na Univerzitetu Singidunum u Beogradu na temu Specifičnosti propagande i reklame u izdavaštvu – studija slučaja IP Laguna, 2012.

- roman Moja ljubav Nikola Tesla, 2013., Smart

- predavanje Tesla i žene u Udruženju Milutin Milanković, 2014.

- od decembra 2014. saradnik u časopisu Vodič za život

- tekstovi za portale Umetnost življenja i Bašta Balkana

- predavanje Tesla i žene na međunarodnom kongresu Nikola Tesla The History of the Future u Sava Centru 2015. godine

- početak saradnje sa magazinom Sensa oktobar 2015. godine

- saradnja sa portalom CitajMe od decembar 2015. godine

- saradnja sa portalom JugoSlovo.com jun 2016. godine

- kolumnista na portalu Nesamomoda mart 2017. godine

——-

Rođena sam u Kruševcu 27.11.1973.godine (detinjstvo sam provela u selu Jasika, u kući tik pored Zapadne Morave), gde sam završila srednju ekonomsku školu, smer ekonomski tehničar. Još u srednjoj školi napisala sam 3 romana, koji su ostali kao dokument, otkucani na pisaćoj mašini.

1992. došla sam u Beograd, na studije engleskog jezika i književnosti, na Filološkom fakultetu i u njemu ostala da živim. Drugi jezik je bio ruski. Tokom tog divnog perioda počinjem da pišem pesme, priča o njima je duga, i možda priča budućnosti. Ponosna sam na svoj pismeni rad iz predmeta Engleska književnost II, kod čuvenog profesora Slobodana Vukobrata. To mi je dalo podstrek da pišem, i da se izdvojim.

U januaru 2006. godine dobila sam nagradu za pismo meseca u časopisu ELLE, što me je osnažilo, jer sam znala da sam napisala nešto dobro i bila uverena da taj tekst mora da se svidi i drugima.

Prvu knjigu, zbirku priča Beogradske majske priče, objavila sam 2006. godine, u izdanju Književne omladine Srbije.
Moju drugu knjigu, roman Duet duša, objavila je izdavačka kuća Magnet, 2007. godine, kao prvo i jedino izdanje domaćeg autora koji su objavili.
Moja treća knjiga, roman Jelena Anžujska, doživela je dva izdanja. Prvo, u Feniks Librisu, 2008.godine, i drugo,  u Art projektu ( u saradnji sa izdavačkom kućom Kordun u SAD)  2009.godine.

Pobednik sam konkursa za kratku priču o lavandi u organizaciji Bonux-a i časopisa Sofia, 2008. godine i akcije za najbolji prikaz knjige, Ručak sa Isidorom Bjelicom, u organizaciji časopisa Lisa i izdavačke kuće Laguna, 2010.godine.

Pisala sam tekstove za modni časopis ELLE, započevši rubriku o poznatim ženama ( izdanja jul, avgust, oktobar 2009.godine).

Promociju romana Jelena Anžujska imala sam i u Njujorku, u SPC na Menhetnu, avgusta 2010. godine. U Americi sam održala i predavanje u Filadelfiji , Nikola Tesla i žene, kao učesnik na  Tesla Energy Independence Celebration.

Radim kao novinar u redakciji časopisa VipTripDiplomatic od broja 1(pored članaka o piscima radila sam i intervjue sa Kleversonom Gordoba Kleom, japanskim ambasadorom NJ.E. Tošiom Cunozakijem, brazilskim ambasadorom Nj.E. Alešandre Ador Netom, tuniskim ambasadorom NJ.E. Amarom Ben Laminom, turskim ambasadorom NJ.E. Ali Riza Čolakom, marokanskim ambasadorom NJ.E. Abdelahom Zegurom, slovenačkim ambasadorom NJ.E. Francom Butom i indonežanskim ambasadorom NJ.E. Semjuelom Samsonom ).

29.03.2012 sam uspešno odbranila master rad, smer Marketing i trgovina, na Univerzitetu Singidunum (tema master rada Specifičnosti propagande i reklame u izdavaštvu ).

Uvodni deo romana Jelena Anžujska je uvršten u knjigu Manastir Sopoćani u izdanju Svetigore.

Četvrta knjiga (roman) Moja ljubav Nikola Tesla je  objavljena u aprilu 2013. u izdanju IP Smart. To je priča o Katarini Džonson koja nije bila kao druge žene koje su volele Teslu. Ona je bila posebna jer ga je iskreno volela od dana kada ga je upoznala pa do same smrti. Nadam se da ćemo zajedno uživati u mojoj novoj knjizi.

Povodom 122 godine od dolaska Nikole Tesle u Beograd održala sam na poziv udruženja Srpski krivak unapređeno predavanje Tesla i žene u udruženju Milutin Milanković u Beogradu 2.6.2014. godine

Od decembra 2014. godine saradnik sam u časopisu Vodič za život.

Pišem povremeno za portale Umetnost življenja i Bašta Balkana:

http://www.umetnostzivljenja.com/umetnost/biti-spisateljica

http://www.umetnostzivljenja.com/riznica/sreca-je-negde-ovde

http://www.umetnostzivljenja.com/kolumna/svako-ima-svoj-put

http://www.bastabalkana.com/?s=ana+atanasković

Predavanje Tesla i žene održala sam i na međuanrodnom kongresu Nikola Tesla- The History of the Future u Sava Centru u aprilu 2015. godine

Prvi tekst za časopis Sensa mi je objavljen u oktobru 2015. godine, drugi u februaru 2016., saradnja se nastavlja i u štampanom izdanju časopisa a i u online izdanju:

http://www.lovesensa.rs/clanci/duhovna-praksa/iskustvo-zene-koja-je-osetila-prisustvo-andela-ko-su-andeli-cuvari-i-kako-da-prepoznamo-njihov-trag

http://www.lovesensa.rs/clanci/psihologija/cestitala-sam-mu-rodendan-a-povredio-me-najvise-u-zivotu-evo-kako-sam-sve-oprostila-muskarcu-koji-me-je-napustio

U oktobru 2015. dobila sam QT sertifikat za uspešno savlađivanje tehnika metoda kvantne transformacije.

U decembru 2015. godine prihvatila sam ponudu da pišem tekstove o književnosti i prikaze knjiga za hrvatski portal CitajMe.com

U junu 2016. godine počela sam saradnju za kolumnistu na portualu JugoSlovo.com

U martu 2017. godine počela sam da pišem priče o Beogradu za portal Nesamomoda.com.

P.S. od marta 1997. godine profesor engleskog jezika u ETŠ Nikola Tesla u Beogradu

Biografija na Wikipedia.org »